LOGO & HUISSTIJL

Jouw merk een A-merk! Bij elk bedrijf is het logo en de huisstijl de basis voor de uitstraling. Dan denk je al snel aan een logo, maar hier komt veel meer bij kijken.  Deze algehele uitstraling van jouw bedrijf of organisatie noemen wij de visuele merkidentiteit. Wij hebben een ervaren, enthousiast team klaar staan om jouw merk te laten stralen!

De uitdaging

Waarom is dit zo belangrijk? Een sterke visuele merkidentiteit creëert vertrouwen en connectie met je klant. Het laat zien waar je voor staat en waarom jouw merk zich onderscheidt van anderen. Het is als een vingerafdruk - uniek en onmiskenbaar. Daarnaast is een sterk merk ook belangrijk bij bijvoorbeeld een werving & selectie campagne. Nieuwe collega’s moeten ook bij je wíllen werken. Daarom is het goed om een visuele merkidentiteit te ontwikkelen die blijft plakken.

De aanpak

 We willen eerst weten wie je bent. Hierbij kijken we naar het bedrijf, de mensen, de werkzaamheden en natuurlijk de klant. Wat doe je, waar sta je voor en wat wil je uitstralen? Zo krijgen onze vormgevers ook een gevoel bij jou en kunnen later in het proces lettertypes, kleuren en vormen worden gekozen waaruit het logo maar ook de gehele huisstijl ontstaat. Zo creëeren we een visuele identiteit die passend is bij de cultuur van het bedrijf.

Het resultaat

Het resultaat is een naadloze visuele merkidentiteit die spreekt voor jouw merk. Het weerspiegelt jouw unieke karakter en zorgt voor een consistente en gedenkwaardige beeldvorming voor je klanten, of het nu op je website, sociale media of in je fysieke winkel is.

Kort samengevat, Alvasi Reclame staat klaar om jouw merk te transformeren met een logo en huisstijl die de essentie van jouw merk vastlegt. Maak je klaar om op te vallen en een blijvende indruk achter te laten!

Concept en creatie

De uitgangspunten en kernwaarden van je bedrijf zijn de belangrijke pijlers voor de visuele communicatie van een bedrijf. In veel gevallen is hier nog niet (goed) over nagedacht, ondanks een bedrijf niet voor niets succesvol is. Iedereen doet immers iets goed. Door middel van het stellen van de juiste vragen krijgen we antwoorden op vraagstukken als: Wat maakt jouw bedrijf uniek en waarom komen klanten speciaal naar jou toe? Hiermee wordt eigenlijk de ‘WHY’ van het bedrijf blootgelegd. Vervolgens maken we aan de hand van deze informatie een blauwdruk van jouw bedrijf met een logo en huisstijl als visuele vertalingen.

1

Identiteit

Waar sta je voor en waarom doe je wat je doet? Wie ben jij en wat beloof je aan jouw klant? Uit antwoorden op onder andere deze vragen identificeren we een aantal unieke kenmerken die het merk definiëren.

2

Concept

Brainstorm over ideeën die de essentie van jouw merk vangen. We maken schetsen en basisconcepten voor het logo en de visuele elementen van de huisstijl.

3

Ontwerp van het logo

Wij creëren een onderscheidend logo dat de kernwaarden en identiteit van het merk weerspiegelt. Zorg voor eenvoud, herkenbaarheid en veelzijdigheid.

4

Ontwikkeling huisstijl

Ontwerp aanvullende visuele elementen zoals kleurenpaletten, lettertypen en vormentaal die consistent zijn met het logo en de visuele merkidentiteit.

5

Toepassing

Implementeer de huisstijl over verschillende uitingen heen. Zorg bijvoorbeeld voor consistentie in visitekaartjes, websites, voertuig, bedrijfskleding, gevelreclame en ander promotiemateriaal.

6

Presentatie

Wij presenteren het volledige ontwerp aan jou. Natuurlijk willen we dat jij net zo enthousiast bent als wij. Eventuele feedback zullen we bespreken en zo verwerken dat ook jij helemaal tevreden bent.

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvendgesprek met onze logo & huisstijl specialist Erik!

In contact komen met Erik