Het team van Alvasi

BREAKING NEWS: Wij. Gaan. Bouwen!

Bekijk hier onder ons filmpje!

Vrijdag 20-12-2019
Nog één jaar huur, nog één vrije kavel. Zeg ik mijn huur op en gaan we er voor? Geen financiering, geen grond op naam en nog geen vergunning. Waarom zou ik het doen? Moet het mooier en beter? Zitten we niet goed waar we zitten?

300 Meter verderop is nog één plekje vrij. Een mooie plek. De enige, overgebleven zichtlocatie aan de frontlinie gezien vanaf de N377. Ik ben nog jong (vind ik) en heb normaliter genoeg tijd om het pand ook echt van mezelf te maken. Immers, er komt toch een bank bij kijken. We hebben nu een aantal goede jaren achter ons, dus een betere deal krijgen we niet bij deze geldschieter. Daarnaast is dit hét moment, omdat de huur afloopt en ik NU moet beslissen. Ik wil iets van mezelf, iets eigens. We gaan het doen! De huur is opgezegd! Wij. Gaan. Bouwen!

Januari 2020
Aan de tekentafel. Een groot stuk gras waar een een gebouw op moet komen. Alles is mogelijk. Samen met de tekenaar hebben we de wensen door gesproken. Het eerste voorstel zou een aantal weken later volgen.

Kavel Rollecate 79

Bestaande hal in Tilburg

Februari 2020
Wow, wat een pand, maar is dit wat we willen? Het is stoer, bijzonder en apart. In de basis fantastisch, maar ook met deze materialen en uitstraling? Overleg met mijn collega’s. Is dit wat we willen? In de basis heerst enthousiasme, maar we zijn er nog (lange) niet. Terug naar de tekentafel. Kneden, materialen anders, keuzes maken op functionaliteit. Ja, dit begint er op te lijken!

Maart 2020
Corona! Dat zal wel loslopen toch? Onverstoorbaar gaan we verder. Wat zou zo’n pand kosten? Een snelle rekensom: Je praat niet over een pakje boter, wat een geld zeg! Dat lag natuurlijk wel in lijn van de verwachting. Het is groter dan we nu hebben, maar wat doen we eigenlijk met de andere helft van de kavel?

April 2020
Corona blijkt toch wel serieus. Gaan we door, hebben we een keuze? Nee! Vol gas verder dus. Eerst vooroverleg met de gemeente over de haalbaarheid van dit plan. Ondertussen ontstaat het idee van het groter maken van de hal, zodat we hele kavel bezetten. De helft van de kavel is namelijk voldoende voor onze werkzaamheden. Daarnaast worden in gesprekken met deze en genen de toekomst benadrukt. Duurzaam, duurzaam, duurzaam. Dit zou natuurlijk nooit financieel haalbaar zijn. Of toch? Wat als we nu circulair zouden bouwen. Ofwel, een gebouw elders afbreken om deze hier weer op te bouwen? Bijkomstigheid is natuurlijk dat een deel verhuurd zou kunnen worden.

Mei 2020
Geen financiering, geen grond op naam en nog geen vergunning. De ‘ideale’ hal komt er voorbij op internet. We gaan kijken in Tilburg nota benen. Doen of niet? We besluiten over te gaan op koop, ondanks de vertragingen die dit met zich mee zou brengen. Immers, er moesten nieuwe tekeningen komen om een aanvraag te doen. Zijn de tekeningen van destijds wel beschikbaar en bruikbaar? Is er in combinatie met nieuwbouw ook ruimte voor duurzame investeringen als zonnepalen en een warmtepomp?

Demontage hal in Tilburg

Transport van Tilburg naar Nieuwleusen

Juni 2020
Demontage, transport, opslag. Alles ligt in Nieuwleusen. Spannend! Het deel dat vermaakt moet worden ligt bij de staalbewerker. De hal voldoet aan de wensen, maar  heeft nog niet de gewenste maatvoering.

Juli 2020
Aanvraag is ingediend. Wat komt daar veel bij kijken zeg! Er moeten al vele keuzes gemaakt worden en deuren worden dichtgetimmerd die je later niet meer open kunt doen. Idealiter kun je tijdens het bouwen nog van alles besluiten, maar daar heb ik me even op verkeken zeg! Gelukkig kunnen we in 3D veel zien en bekijken, zodat de grote verrassingen uitgesloten zullen blijven.

Augustus 2020
Een paar aanpassingen nog in de aanvraag, maar het is zomer. Mensen zijn met vakantie. De tekenaar, constructeur, maar ook de gemeente. Volledig begrip voor, maar wachten duurt lang.

September 2020
De aanvraag blijkt toch onvolledig en roept de nodige vragen op. Komt dit wel goed? Als de bliksem aan de slag. We willen geen uitstel. Gelukkig komt eind september het hoge woord. De vergunning is binnen en we mogen starten!

Oktober 2020
Start van de bouw. 9 maanden na de eerste schets mogen we dan eindelijk beginnen!

Tekenen bij Vechtstede Notarissen & Mediators

Auteur: Erik Fieten

Hier worden we blij van!

Kinderdagverblijf Winkies locatie Nieuwleusen

Printerieur

Inspirerend kantoor Flokk Zwolle geeft energie!

Printerieur

Zorggroep Noorderboog – Project ‘de Buitenkamer’

Printerieur
Vorig bericht
Heb je een vergunning nodig voor gevelreclame?
Volgend bericht
Ben jij al toe aan een vernieuwde logo en huisstijl?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button