Wereld milieudag

Vrijdag 5 juni is het wereld milieudag. Bij ons levert dat altijd een spagaat op. De meeste halffabricaten die wij gebruiken (folies, inkten, plaatmateriaal etc.) zijn niet afbreekbaar door de natuur of hebben de schijn tegen. Toch willen wij, als bedrijf en haar collega’s, wel graag dat onze footprint zo klein mogelijk blijft.

Biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel
Wij zijn bijvoorbeeld waar mogelijk overgestapt op een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. Niet alleen goed voor het milieu, ook goed voor de gezondheid van ons als collega’s. Onze eindproducten worden bewust uit duurzame materialen vervaardigd, zodat deze zo lang mogelijk mee gaan. De kwaliteit is dus gelijk of beter. Weersinvloeden schaden hiermee in veel mindere mate de levensduur van een product. Over weersinvloeden gesproken: De vraag van onze klanten naar warmte- en zonwerende folie wordt ook steeds groter. Met deze folie draait de airco tijdens de zinderende warme zomers minder overuren waardoor het energieverbruik daalt.

Akoestisch materiaal
Onze leveranciers denken ook mee en gelukkig is de ontwikkeling van nieuwe minder milieubelastende materialen volop in beweging. Onze akoestische frames worden met geluiddempend materiaal gevuld gemaakt van oude spijkerbroeken. Hetzelfde effect als synthetisch schuim, maar veel minder belastend voor het milieu. Naadloos behang is sinds kort leverbaar in een 100% recyclebare of een Pvc-vrije versie. Voor verlichte gevelreclames wordt alleen nog maar LED-verlichting gebruikt. Constructies worden uitgevoerd in aluminium. De winning van deze grondstof is weliswaar milieubelastend, maar aan de andere kant is het materiaal ook erg duurzaam in gebruik en zeer goed te recyclen. Incourante stukken aluminium of oude constructies worden apart afgevoerd naar de milieustraat.

Afval scheiden
We scheiden al ons afval. Papier, aluminium, hout, ijzer, restafval. Reststukken folie gaan naar onderwijs- en kinderopvanginstellingen waarmee de mooiste knutselwerkjes worden gemaakt door de kinderen. Dit alles doen wij niet alleen uit het oogpunt van duurzaamheid, ook financieel is dit aantrekkelijk.

We zijn ons bewust van onze footprint (leuke woordspeling), maar waar mogelijk hebben wij die verkleind. Daarnaast houden we continue de ontwikkelingen in de gaten om deze te verkleinen. Als Alvasi steunen wij deze dag daarom ook en is het thema ‘milieu’ bij ons ook echt een thema. Alle kleine beetje helpen, nietwaar?

Hier worden we blij van!

Kinderdagverblijf Winkies locatie Nieuwleusen

Printerieur

Inspirerend kantoor Flokk Zwolle geeft energie!

Printerieur

Zorggroep Noorderboog – Project ‘de Buitenkamer’

Printerieur
Vorig bericht
Warmtewerende folie
Volgend bericht
Bijzondere werkplekken

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button