Heb je een vergunning nodig voor gevelreclame?

Je hebt besloten om jouw bedrijfspand te voorzien van gevelreclame. Of je oude gevelreclame is nodig aan vervanging toe. Gaaf! Je kan waarschijnlijk niet wachten om te starten. Hoe eerder hoe beter. Toch is het belangrijk om eerst je vergunningen op orde te hebben. Beter gezegd: je omgevingsvergunning.

Moet ik een omgevingsvergunning aanvragen?
Het antwoord op deze vraag is: dat ligt eraan. Plaats nieuwe reclame dan ook altijd in overleg met de gemeente. Het is namelijk flink balen als jouw net geplaatste blikvanger toch verwijderd moet worden. Wat, waar en hoe is bepalend. Er zijn verschillende eisen aan verbonden, afhankelijk van:

  • De gemeente waarin jouw bedrijf gevestigd is;
  • De ligging van je bedrijfspand: binnen of buitende bebouwde kom;
  • Of jouw bedrijfspand een monument is;
  • Wat voor soort reclameje gaat aanbrengen.

Online vergunning check
Via het online Omgevingsloket kun je een gratis check doen of jij verplicht bent een aanvraag te doen voor jouw nieuwe reclame. Nadat je gegevens hebt ingevoerd doorloop je tientallen vragen. Vervolgens rolt er een antwoord uit. Hoef je geen vergunning te hebben voor jouw kunstwerk? Dan kan je aan de slag! Heb je een vergunning nodig? Dan dien je verschillende documenten in orde te maken en aan te leveren bij jouw gemeente.

Jouw omgevingsvergunning in orde maken in 4 stappen

Heb je de check gedaan en ben je verplicht een vergunning aanvraag te doen? Dan dien je de verschillende documenten rondom je omgevingsvergunning aan te leveren bij jouw gemeente. De documenten tonen aan dat jij hebt nagedacht over het effect van jouw bouwwerk op de omwonende en het milieu.

Iedere stad of plaats heeft zijn eigen karakteristieke sfeer en straatbeeld. Er zijn dus ook verschillende richtlijnen voor een vergunning van gemeente tot gemeente. Een volledige aanvraag bestaat onder andere uit een aanlevering van:

  • Kadastrale gegevens:waar is je pand gelegen en waar komt de reclame te hangen?
  • Technische ontwerpen:hoe komt de constructie eruit te zien?
  • Geveltekening:hoe ga je het plaatsen? Wat is de grootte en de hoogte?
  • Het lichtplan: het grootste document van de drie. Hierin staat een uitgebreide specificatie van jouw reclame. Het ontwerp, de kleur, het type verlichting/led en de hoeveelheid lichtvervuiling zijn onderdelen die je hierin verwerkt.

Eherkenning vereist voor omgevingsvergunning
Om de aanvraag te kunnen doen heb je eHerkenning nodig, een soort DigiD voor bedrijven. Heb je geen eHerkenning? Grote kans dat jouw signbedrijf dit wel heeft. Net als wij natuurlijk.

Wat is de termijn van een omgevingsvergunning aanvraag?
Indien je jouw aanvraag hebt ingediend bij de gemeente duurt het minimaal 8 weken voordat je akkoord krijgt. Na die tijd kan er binnen 6 weken nog bezwaar worden gemaakt. Zorg dus altijd dat je hier rekening mee houdt in je planning. Na akkoord kun je vieren wat jouw blikvanger aan de muur mag! En dan wordt het tijd voor het echte werk.

Mogen wij jou ontzorgen?
Heb jij geen zin of tijd om je aanvraag in orde te maken? Geen probleem, we helpen je graag! Met ruime ervaring binnen onze branche is de aanvraag via ons snel geregeld. Onze specialisten beschikken over de juiste kennis en programma’s om alle documenten inclusief tekeningen in orde te maken. Ook weten ze wat er vaak wel en niet mag. En jij hebt er geen omkijken naar. Van ontwerpen en het in orde maken van de aanvraag tot productie en montage van de daadwerkelijke reclame op jouw gevel! Benieuwd naar een vrijblijvend ontwerp? Neem direct contact met ons op of laat je gegevens achter in het contactformulier. We helpen je graag op weg!

Bron: FDS Signmakers

Hier worden we blij van!

Kinderdagverblijf Winkies locatie Nieuwleusen

Printerieur

Inspirerend kantoor Flokk Zwolle geeft energie!

Printerieur

Zorggroep Noorderboog – Project ‘de Buitenkamer’

Printerieur
Vorig bericht
Printerieur: meer werkgeluk binnen jouw bedrijf!
Volgend bericht
BREAKING NEWS: Wij. Gaan. Bouwen!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button