Je ligt heerlijk op het strand, beentjes omhoog, heerlijk te genieten van een cocktail maar dan… gaat je telefoon! Back to reality. Je zit weer op kantoor… maar wat heb jij nou afgelopen zomer aan je onderneming gedaan?

Belangrijk: Neem tijd voor jezelf.
Zelfs al ben je thuis, ook jij moet vakantie houden. 12 Procent van de ondernemers durft niet op vakantie te gaan, maar jij wel. Geniet van het moment. Vaak laat je je telefoon aan omdat je voor andere collega’s en klanten bereikbaar wil zijn. Dit lijkt heel verstandig maar ook JIJ hebt ‘het recht’ om even niet bereikbaar te zijn. Het is goed voor je om even los te komen van je werk. En dus mag de telefoon best op mono. En nee, dat gaat inderdaad niet altijd even makkelijk, maar denk goed aan jezelf en aan je partner die het net zo leuk vindt dat je even vrij bent.

Loslaten? Lastig hè?
Zorg voor een goede en duidelijke planning op de zaak. Wanneer gaat iemand op vakantie en verlopen de overdrachten vlekkeloos? Wees er scherp op dat alle informatie duidelijk en helder verwerkt is. Denk ook aan je eigen planning. Zijn er nog projecten en/of taken die je moét afhandelen voor de vakantie? Door alle werkzaamheden overzichtelijk te plannen ontstaat een gestructureerde agenda. Geef dit prioriteit zodat je daarna rustig op vakantie kan gaan. Helemaal vrij ben je als ondernemer nooit, maar loslaten werkt!

Toch de laptop mee op vakantie?
Niemand houdt van een achterstand oplopen. Het kan zijn dat tijdens een drukkere periode taken blijven liggen zoals je website updaten, een nieuwsbrief schrijven of je klantgegevens bijwerken. Wanneer je klanten en leveranciers aan het strand zitten heb je daar mooi tijd voor! Maar denk ook vooruit. Wat kun je nog aan je onderneming verbeteren? Zowel intern als extern? Wat zijn bijvoorbeeld behoeftes voor je personeel. Plan bijzondere momenten, zoals bijvoorbeeld een jaarlijkse bijeenkomst met je personeel, een netwerkborrel of wanneer je je kerstpakketten moet regelen voor je personeel. Hebben ze nog werkkleding nodig of kunnen er nog verbeteringen plaatsvinden wat betreft de werkplekken? Denk ook aan je bedrijfspand, dát is het visitekaartje van je bedrijf. Over visitekaartjes gesproken, heb je er nog genoeg? Of kies je toch voor een ander design? Dit zijn allemaal voorbeeldvragen waar je aan kan denken tijdens je vakantie.

— Zo! Nu kan je weer onderuit in de hangmat liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button