Klanten stellen ons vaak vragen over printen op leer. Om meer inzicht te geven over de mogelijkheden beantwoorden wij een groot deel van deze vragen door deze blog.

Echt of kunstleder?
Inmiddels hebben we al veel testen gedaan met het printen op leer en kunstleer. Natuurlijk leder heeft als eigenschap dat het vettig is, zodat de kwaliteit van het leer behouden blijft. Echter is juist deze beschermende laag de reden wat het printen op leer tot een uitdaging maakt. De inkt wordt op het vet geprint, waardoor de print gemakkelijk is weg te poetsen. Toch zijn er ook leersoorten die goed te ontvetten zijn en een behoorlijke krasvaste print als resultaat hebben. Dit heeft dus alles te maken met het ‘vetgehalte’ van het leer. Op de vraag of wij printen op echt leer is daarom altijd een test noodzakelijk, zodat we de verwachtingen ook waar kunnen maken

Als tegenhanger van het echte leer is er kunstleer, beter bekend als Skai-leer, van de Duitse firma Konrad Hornschuch AG wat in 1958 op de markt kwam. Aangezien dit een industrieel product is en niet moet ‘groeien’ in de natuur is dit verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar niet met een persoonlijke eigen print. Hier stapt Alvasi Reclame in door de inkten in de (vetvrije) bovenlaag van het leer te printen. De hechting blijkt super. Aangezien wij een full color print verzorgen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Unieke eigenschappen
Kunstleer lijkt op echt leer qua uitstraling. Gezien de toepassingen is het prettig om een betrouwbare kwaliteit, kleur en afmeting te kunnen leveren. Vanwege de witte ondergrond zijn (huisstijl)kleuren geloofwaardig en komt jouw bijzondere foto ook echt uit zoals verwacht! Er zijn talloze toepassingen. Zo hebben we het leer gebruikt voor een gemeentevergadertafel, buddyseats voor brommers en motoren, kussens voor restaurants en een massagetafel voor een voetbalvereniging.

Levering
In overleg is veel mogelijk. Wij snappen dat er in deze tijd snelle leveringen worden verwacht. Normaal gesproken kan de bestelling binnen 5 werkdagen geleverd zijn. Als de druk écht hoog is, kunnen we ook na aanlevering van het beeldmateriaal dezelfde dag de print op leer verzenden!

Aandachtspunt
Standaard gebruiken we wit leer. Wij printen dit met een full color print. De toplaag is vol van kleur, maar de kopse kant (kern) blijft wit. Om dit te voorkomen zijn er mogelijkheden op een leer te printen met een gekleurde kern. Doordat onze UV-vlaktafelprinter ook wit kan printen zijn de mogelijkheden eindeloos!

Wij verwerken het product niet. Mocht bij de convectie extra materiaal nodig zijn, zorgen we dat we een extra marge rondom de print nemen zodat er geen ‘witrand’ ontstaat.

Sample of proefdruk
Om de verwachting van het product weer te geven is een sample of proefdruk het meest doeltreffend. Zien is geloven. Voor echt leer kun je een proefstuk opsturen en wij printen het met een eigen print. Om de mogelijkheden van kunstleer te zien hebben wij een samplemateriaal, wat wij kunnen opsturen. Ook kunnen we een eigen foto naar keuze printen, zodat er gelijk een goed beeld ontstaat voor bijvoorbeeld een klant/eindgebruiker. Omdat we veel van dit soort aanvragen krijgen is dit niet geheel kosteloos. Samplemateriaal met onze eigen kleurrijke print op kunstleer is kosteloos, maar voor een proef met eigen persoonlijke foto zijn wel kosten verbonden.

Printen op leer is een erg mooi product. Gezien de mogelijkheden kent het brede toepassingen, Interesse? Vraag onze specialisten voor meer info!

 

Menu
Call Now Button