Ontwerp

Infographic

Het cliché dat 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden klopt. Als visuele vormvertalers weten wij dit beter dan geen ander. Een goede visualisatie geeft veel duidelijkheid. Bij het huidige nieuwe normaal en de daaruit voortvloeiende communicatie op afstand is het belangrijk zo concreet en duidelijke mogelijk te zijn in de informatieverstrekking.

Onze ervaren ontwerpers zijn dagelijks voornamelijk bezig met huisstijlen. De ene keer een corporate identity voor een nieuw bedrijf, dan weer een opfrissing van een decennia oud logo. Naast huisstijl-ontwerp moet deze huisstijl ook ‘bewaakt’  blijven. Toegepaste huisstijl noemen wij dat.

Waar de huisstijl eerst bestond uit een logo, drukwerk, buitenreclame en voertuigreclame is de range veel groter geworden: 3-dimensionale animaties, bewegende illustraties (motion graphics) en infographics zijn een paar voorbeelden.

Voor architecten en productontwerpers worden product-visualisaties gemaakt. De ene keer met een exploded view van een technisch ontwerp, een 2-dimensionale animatie van een bouwtekening die vertaald wordt naar een bijna levensecht gebouw in een realistische omgeving of een virtuele rondleiding door een bedrijfsgebouw. Op deze manier krijgt een technische briefing smoel door een aantrekkelijke productvisualisatie.

Ook een niet onbelangrijk onderdeel van onze illustratoren is het ontwerpen van infographics. Op dit moment zijn wij druk bezig met animaties te maken voor verschillende organisaties om instructies voor de anderhalve-meter-samenleving te verduidelijken. Data en informatie zoals diagrammen en grafieken op een website worden duidelijke met overzichtelijke animaties, een geanimeerde plattegrond op een informatiebord of een technisch instructiefilmpje voor de handleiding van een machine blijven beter hangen dan alleen tekst.

Animaties zijn ook onmisbaar in bijvoorbeeld e-learnings, readers voor het technisch onderwijs of voor instructiefilms voor productie-bedrijven. Visueel duidelijk maken wat de cursist of student moet snappen en weten. Dit kan een animatie voor een technische handleiding zijn, hoe met behulp van een animatie de corona-maatregelen worden toegepast binnen de organisatie of een geanimeerde character die het onderwijsmateriaal van een thuisstudie in een online leeromgeving op een smaakvolle en hapklare manier verduidelijkt.

MEER INSPIRATIE Ontwerp

”Hé dat ziet er goed uit. Maar hoe werkt het?”

Menu
Call Now Button