Binnen bedrijven heb je ze vast zien hangen. Een ontruimingsplattegrond. Ze moeten bij ingangen van bedrijven/instellingen hangen, zodat hulpverleners direct weten waar ze moeten zijn. Op de ontruimingsplattegrond staan de vluchtwegen die gevolgd moeten worden tijdens een noodsituatie en calamiteiten. Ook staat duidelijk aangegeven waar de blusmiddelen zich bevinden. Vaak staat er ook op een ontruimingsplattegrond aangegeven waar de AED hangt binnen het bedrijf zodat er eenvoudig en snel hulp verleend kan worden.

 

Een ontruimingsplattegrond is verplicht als het gebouw een brandmeldinstallatie heeft. Daarnaast moeten de ontruimingsplattegronden ter grootte van een A3 binnen het pand hangen zodat het duidelijk is waar de vluchtwegen zich bevinden.

 

In veel gevallen ontbreekt er een ontruimingsplattegrond of is deze niet duidelijk of zelfs verouderd. De plattegrond moet zo simpel mogelijk zijn. Alle overbodige informatie die niet bijdraagt aan veiligheid moet worden weggelaten. Onze ontwerpers kijken nauwkeurig met je mee naar de blauwdruk van het gebouw en maken aan de hand daarvan een ontruimingsplattegrond alle betrokkenen zal helpen de juiste weg te vinden bij calamiteiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button