“We werden hiervoor benaderd door de gemeente Dalfsen en het kersverse bestuur van de Spil”, vertelt Erik Fieten. “We zijn er erg blij mee, maar ook trots op dat we als lokaal bedrijf gestalte mogen geven aan een gebouw, een organisatie die zo bepalend gaat worden voor de toekomst van Nieuwleusen. Een jaar of twee geleden hebben de leden van het college een bezoek gebracht aan ons bedrijf. Zo leerden ze ons kennen, én onze producten. Kennelijk bood dat voldoende vertrouwen voor deze bijzondere opdrachten.”

Alvasi ging aan de slag na een briefing waarin de achterliggende gedachte werd samengevat. De Spil moet uitgroeien tot het veelzijdige middelpunt, een centrale ontmoetingsplaats voor heel Nieuwleusen, waar veel activiteiten samenkomen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en onderwijs. Die verschillende richtingen vloeien in elkaar over door de samenwerking waarnaar gestreefd wordt.

“In het logo staat het witte centrum voor openheid, welkom en rust”, licht Erik Fieten het ontwerp toe. “Daar omheen hebben we de diversiteit aan mogelijkheden gegroepeerd, uitlopend in een bepaalde richting (wijzers). De witte ruimtes tussen de kleuren staan voor de paden die bewandeld worden om via de mix van sport, onderwijs, cultuur en welzijn de juiste bestemming te kiezen. Deze vier pijlers van de mix worden weergegeven door een scala aan kleuren, die nauw verbonden zijn en elkaar deels overlappen. Het ruime palet aan kleuren beeldt tevens dynamiek uit: de denkbeeldige as (‘spil’) waar alles om draait.”

Alvasi Reclame is thuis in een breed spectrum van reclame-uitingen: van grafisch ontwerp, drukwerk en XXL-printen tot gevel- en voertuigreclame en bedrijfskleding. Daarnaast wil het bedrijf zich in de nabije toekomst ook meer toeleggen op het ontwerp van websites. “Dat vloeit voort uit ons streven om een door ons ontworpen huisstijl ook online te bewaken. Onze ontwerpers en vormgevers zijn op zichzelf geen technische mensen, maar door samenwerking met andere partners en de recente samenwerkeng met Hilhorst Reclame in Staphorst kunnen we een compleet product leveren. Indien gewenst zijn voor klanten dus hét aanspreekpunt voor alle reclame-uitingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button