Kantoortuinen

De kantoortuin. Een goed bedoeld Duits initiatief uit 1950 om de communicatie tussen de collega’s te bevorderen, uitgemond tot een gedrocht waarbij de werknemers tot 62% vaker ziek zijn dan in een traditionele werkplek:

  • Stress, gebrek aan privacy en personificatie van de werkplek en met name geluidsoverlast maakt veel werknemers onzeker, overprikkeld en zelfs agressief.
  • Concentratieverlies lijdt tot 50% meer fouten wat resulteert in een productiviteitsverlies van gemiddeld 86 minuten per dag per werknemer.
  • Hygiëne door wisselende en open werkplekken zorgt er voor dat 1 op de 10 toetsenborden en muizen zo vies is dat deze een gevaar vormen voor de volksgezondheid.

De Monitor
Tv-programma ‘De Monitor’ besteedde op maandag 24 februari een uitzending aan het fenomeen kantoortuin. De resultaten en verslaglegging waren ronduit schokkend.
De volgende dag stond in elke krant en nieuwssite een artikel op het thema Kantoortuin. Ervaringsdeskundigen, psychologen, huisartsen en werknemers bevestigen het geschetste verhaal.

Bekijk hier de aflevering van ‘De Monitor’ over kantoortuinen.

Akoestische panelen
De grootste ergernis in de kantoortuin is het constante geroezemoes, overlegjes, telefoongesprekken, leuke anekdotes en social talks. Kortom: Geluidsoverlast. Een oplossing voor dit probleem is de hele kantoortuin omploegen en er weer vaste wanden in te plaatsen. Iedereen zijn eigen hok, maar dat is niet gezellig. Een goedkopere en efficiëntere methode is om er (flexibele) wanden met akoestische panelen neer te zetten, bureaudividers te plaatsen of op bestaande wanden akoestische panelen te monteren.

Een akoestische oplossing is geluidsabsorberend, wat wil zeggen dat het geluid “verdwaald” in het poreuze materiaal. Echo en galm verdwijnen of verminderen. Een akoestisch frame bestaat uit een geluidsabsorberende plaat in een geanodiseerd aluminium frame, waarbij aan de voor- en achterkant een peesdoek wordt gespannen. Bijkomend voordeel van het akoestische frame is dat de print naar wens en smaak gepersonaliseerd kan worden.
Zo is het akoestische frame zowel een praktische én esthetische toevoeging van jouw werkplek en kantoor.

Hier worden we blij van!

Kinderdagverblijf Winkies locatie Nieuwleusen

Printerieur

Inspirerend kantoor Flokk Zwolle geeft energie!

Printerieur

Zorggroep Noorderboog – Project ‘de Buitenkamer’

Printerieur
Vorig bericht
16 #EVENVOORSTELLEN Alexander Vos
Volgend bericht
Coronavirus – Update

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button