Alvasi duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Wij zijn ons bewust van onze impact op mens, milieu en samenleving. Dit vertalen wij naar de thema’s duurzaamheid, arbeids- en mensenrechten en ethiek. 

Bewustwording is al een eerste stap richting een verbetering. Op het gebied van duurzaamheid stellen wij ons constant de vraag: Wat is onze footprint op het milieu, en hoe kunnen wij deze zo klein mogelijk houden? Dat kan gaan om kleine dingen zoals carpoolen en de keuze voor duurzame energie tot aan contact met onze leveranciers om de impact van de grondstoffen en halffabrikaten zo klein mogelijk te houden. Zo heeft een leverancier voor onze interieur-tak laten weten dat ze als doelstelling hebben om eind 2021 minimaal 85% van de halffabrikaten PVC-vrij te kunnen leveren. 

Lees meer…

Duurzaam of niet?

Je kunt er anno 2021 niet meer omheen. Alles moet duurzaam. Nul op de meter, verantwoorde materialen, recyclen en circulariteit. Het is trending topic en overheden en grote bedrijven zijn voorloper als het gaat om ‘duurzaam ondernemen’.

Als kleine ondernemer vraag ik me wel eens af wat mijn bijdrage zou kunnen zijn. Voel ik het van binnen ook, of doe ik het alleen als het geld oplevert? In veel gevallen kost duurzaam ondernemen tijd of geld. Wie scheidt zijn restanten folie of pelafval van het gewone bedrijfsafval? Wij (nog) niet in elk geval.

Lees meer…

Menu
Call Now Button