Het design van je website is één van de belangrijkste onderdelen voor een professionele website. Het heeft bijvoorbeeld op verschillende manieren effect op de gebruikservaring van je klanten. In dit blog geven wij jou 3 tips waar je op moet letten wanneer je een website bouwt.

#1 Het design

Het design op je website heeft het meeste impact. Kies je voor een strak design of toch voor een traditionele website? Kijk goed naar wat voor website bij jouw bedrijf past. Jij bepaalt tenslotte hiermee de eerste indruk die een klant/bezoeker van jouw bedrijf krijgt.  Een aantal trends van de laatste tijd zijn o.a.:

  • Responsive designs (Zorgt er voor dat websites op verschillende apparaten als computer, telefoon en tablet altijd op de juiste manier wordt weergegeven.)
  • Parrallax scrolling (Een speciale techniek waarbij inhoud van de website (content), meestal afbeeldingen, met verschillende snelheden verticaal en/of horizontaal over elkaar heen rollen)
  • Vette letters
  • Verschillende media zoals foto’s en of video’s

#2 Be a pro!

Wanneer je je design hebt gekozen, ga je kijken naar je content. Content betekend inhoud, dus ga je kijken wat er op jouw website past, zowel tekstueel als qua fotografie en vormgeving. Men wil direct zien met wat voor bedrijf zij te maken hebben. Bezoekers/klanten beoordelen je op je design en op hoe jouw website is ingericht. Daarnaast kijken vaak naar bijvoorbeeld cases, reviews maar ook naar de foto’s van het personeel. Het is tenslotte altijd fijn om te weten met wie je te maken hebt. Dit vindt jouw bezoeker/klant ook! Zorg voor spontane foto’s en geef er een ludieke twist aan. Be a pro! En neem niet met alles genoegen. Je website is tenslotte je tweede visitekaartje.

#3 TomTom wijst hier niet de weg

Jij moet tenslotte zorgen voor de navigatie op je website. Begin met een duidelijke sitemap* waarin alle pagina’s aan bod komen en er een logische route in je website komt. Voor een duidelijke navigatie wordt meestal een “broodkruimel” navigatie of een Drop-down menu gebruikt. Een broodkruimel navigatie is zoals je al verwacht gebaseerd en geïnspireerd op het verhaal van Hans en Grietje. Het maakt voor je bezoeker/klant duidelijk op welke pagina zij zich bevinden. Meestal worden broodkruimel navigatie’s gebruikt bij een webshop, omdat het dan makkelijker is om terug te gaan naar je vorige wensen. Een Drop-down menu is een menu die naar beneden kan klappen zodra je met je muis er op staat. In het Drop-down menu heb je een mooi overzicht van je hoofd- en subpagina’s.

*Een overzicht waarin alle links op een website staan en die meestal op relevantie en onderwerp geordend zijn.

Het bouwen van een website liever uit handen geven?

Neem contact met ons op! Onder het genot van een kop koffie of thee praten wij er graag verder over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button