Bijzondere werkplekken

Weet je wat zo gaaf is aan ons vak? Wij komen op de meest bijzondere plekken. Scrollend door de projecten kwamen we erachter. Als je als monteur ‘in het werk’ zit ben je gewoon bezig en wordt het normaal. Maar zo door de projecten bladerend valt het op: vaak elke dag een andere klus op een andere plek. En altijd om deze plek nog mooier te maken dan dat die vaak al is.

Zo stonden we een keer op het dak van het nieuwe G-Star-gebouw in Amsterdam met een fantastisch uitzicht over onze hoofdstad. Even later plakten we contour belijning in een munitiedepot van defensie, met alle veiligheidsvoorschriften die je je maar kan voorstellen. Die waren trouwens net zo streng, als die keer dat we deuren hebben geplakt met houtlook folie in een gevangenis. Niet een plek waar je normaal gesproken komt.

Monteurs bezig bij Snowsports in Zwolle

Als tegenhanger kom je in een devote omgeving als een voormalige synagoge, waar een hele wand is bekleed met een afbeelding die de oorsprong van het gebouw benadrukt. Over religie gesproken: in een voetbaltempel, de kiosk voor de meest fanatieke supporters, hufterproof aankleden in de huisstijl van de club. Vorig jaar waanden we ons opeens, midden in de zomer, in winters Oostenrijk toen we een 30 meter lange wand bij Snowsports in Zwolle hebben voorzien van een besneeuwd berglandschap met naadloos behang. Of in het Amerika van de jaren 50 bij particulieren die hun kelder wilden aankleden met jukebox, Ford Mustang, James Dean, Marilyn Monroe, veel chrome en felle kleuren op de wanden.

Ach, het is maar een greep uit de vele hoogtepunten. Maar zo terugkijkend in de projecten en wat er nog in de planning staat, dan is het ook wel eens goed om te realiseren dat wij gewoon in een machtig mooi afwisselend vakgebied onze werkzaamheden mogen uitvoeren. En dat we daar dan ook terecht erg trots op zijn! Zoals een collega vertelde: “Mijn vrouw komt thuis en verteld dat ze niet verder is gekomen dan de koffieautomaat, een rondje om het pand heeft gewandeld en voor de rest haar bureau heeft gezien. En dat ik dan moet bekennen dat ik in een munitiebunker, een gevangenis, op een schietbaan of een synagoge, machtig mooie dingen heb gemaakt. Dan besef je dat je gewoon geluk hebt met zo’n baan als deze.”

Auteur: Bettus Martens

Hier worden we blij van!

Kinderdagverblijf Winkies locatie Nieuwleusen

Printerieur

Inspirerend kantoor Flokk Zwolle geeft energie!

Printerieur

Zorggroep Noorderboog – Project ‘de Buitenkamer’

Printerieur
Vorig bericht
Wereld milieudag
Volgend bericht
Projecten in beeld – Jouw droneproject!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Call Now Button